INDTASTNINGSFEJL


index foto
menu top menu bund
login køb gavekort tilmeld dig weekendkursus
indhold top
Krav til MC og køredragt
Tilbage
Din motorcykel:
Motorcyklen skal være monteret med ikke-larmende udstødning. Det kan godt være en uoriginal, men med et lydniveau motorcyklen kan synes med. Alle pakninger skal være tætte. Dvs. at motorcyklen ikke må lække olie, benzin, eller kølervæske nogen steder. Derudover skal motorcyklen være indregistreret og være i en stand, hvor den vil kunne synes. Motorcyklen bør være med friske dæk med rigeligt mønster. MC-Sikkerhed forbeholder sig retten til at afvise kursister, hvis motorcykels dæk ikke lever op til lovens krav. Dette er af hensyn til, at det ikke er forsvarligt at gennemføre kurset på nedslidte dæk i regnvejr.

Din køredragt:
Ved kørsel under hele kurset skal du være iført korrekt MC beklædning. Det vil sige, styrthjelm, handsker, støvler, MC jakke og bukser. Du bør også have effektiv rygbeskytter på, enten separat eller indbygget i jakke. Vær opmærksom på, at de fleste indbyggede rygskjold ikke er særlig effektive. Uforsvarlig og hensynsløs kørsel (eks. kørsel på baghjul, høj hastighed, fare for andres sikkerhed etc.) kvitteres med øjeblikkelig bortvisning fra kursus.

Bemærk:
Hvis ovenstående sikkerhedskrav til MC og køredragt ikke er opfyldt, forbeholder MC-Sikkerhed sig retten til at afvise kursisten på kursusdagen uden at tilbagebetale kursusgebyr.
indhold bund indhold top
LINK TIL GODE SIDER OMKRING SIKKERHED PÅ MC
Sikker Trafik logo Dette er Sikker Trafik´s officielle hjemmeside - her kan du læse mange gode tip om sikkerhed i trafikken.
Se hjemmesiden [her]

Se Hinanden logo På denne hjemmeside kan du se og angive hvor det er specielt farligt at køre MC. Desuden er der nogle gode råd om de farligste trafiksituationer.
Se hjemmesiden [her]
indhold bund indhold top
ANBEFALINGER & SAMARBEJDE
dku logo Det er med stolthed, at vores forening kan præsentere en officiel anbefaling af vore kørekurser fra landsformand René Arnt fra Dansk Kørerlærer-Union.

Læs officiel udtalelse [her]

GF logo Det er med stolthed, at vores forening den 4. juni 2009 har modtaget GF Sikkerhedspris på Horsens Køretekniske Anlæg.

Læs officiel pressemeddelese fra GF Forsikring  [her]

indhold bund
nyheds top
NYT FRA MC-SIKKERHED

ANBEFALING
Rådet for Sikker Trafik har for nyligt udarbejdet en liste over anbefalede kursusudbydere. Her er mc-sikkerhed blandt de få udvalgte - se listen [her]

Rådet for Sikker Trafik anbefaler at tage på et Køreteknisk kursus.
Se video [her]

DÆKKER DIT FORSIKRINGSSELSKAB?
Der har været en del skriveri omkring kaskodækning på kørekurser. For at være på den sikre side anbefaler vi, at du tager kontakt til dit forskringsselskab før du tager på kørekursus. Vores erfaring er, at langt de fleste selskaber dækker, så længe der deltages i et kursus anbefalet af Rådet for Sikker Trafik og/eller af Dansk Kørelærer Union.

KLUB KURSER
Kører du i en klub eller er i en flok, der gerne vil på kursus sammen – så ring til os. Vi finder et kursus, hvor I alle kan være med.

Er I over 15 motorcyklister er det muligt at lave jeres eget kursus – ring eller skriv til os og hør nærmere.

TIP
Vi sælger gavekort året rundt, og det er en fantastisk god gave, hvis du kender en der kører MC.
boks bund boks top
SIKKERHEDSTIP
Ved en hastighed på 100 km/t har en nyere bil typisk 10 meter kortere bremselængde end en motorcykel

Så husk at holde ekstra god afstand til bilen foran dig!
boks bund boks top
UNDERSØGELSE
Hvilken type MC beklædning kører du i ?
Tekstil
Læder
Indtil nu har 2503 personer deltaget.
Besvar og se resultatet af afstemningen.
boks bund